Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βελτιώσεις στο θέμα των δασικών χαρτών προανήγγειλε ο Σ. Φάμελλος

Εκτός από την παράταση, διάρκειας σαράντα πέντε ημερών, για την υποβολή αντιρρήσεων σε περιοχές όπου αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες, η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και σε άλλες ευνοϊκές βελτιώσεις, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες. Αυτό ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος επεσήμανε ότι οι δασικοί χάρτες έρχονται για να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο νομιμότητας και κανονικότητας και όχι να αμφισβητήσουν ιδιοκτησίες και χρήσεις γης.

«Συζητάμε να υπάρξουν και άλλες βελτιώσεις στο επίπεδο των δασικών χαρτών τις επόμενες μέρες, όχι όσον αφορά την προθεσμία, αλλά κατά πόσο μπορούν, με χαμηλό ο κόστος και με αρκετές δόσεις, οι αγρότες να παραλαμβάνουν τη γη που είναι ήδη στο σύστημα των επιδοτήσεων, αλλά ήταν σε δασικές εκτάσεις στο παρελθόν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι όσοι αγρότες είναι ενταγμένοι στο σύστημα ενισχύσεων δεν θα απαιτηθεί να υποβάλλουν γεωργικές και οικονομικοτεχνικές μελέτες.

Επίσης, ο κ. Φάμελλος έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες θα υπάρξει υπουργική απόφαση, η οποία θα χαρακτηρίζει ποια είναι τα πρόδηλα λάθη (αεροφωτογραφίες, καθορισμός ορίων δασικής βλάστησης, κ.ά.), ενώ θα εξαιρούνται οι πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις από την προστασία του δάσους.

Δείτε όλα τα σχόλια