Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Τέλος κτηματογράφησης / Τέλος κτηματογράφησης: Με άτοκες δόσεις στις τράπεζες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος κτηματογράφησης / Τέλος κτηματογράφησης: Με άτοκες δόσεις στις τράπεζες

Τη δυνατότητα πληρωμής του τέλους κτηματογράφησης σε άτοκες δόσεις (έως 9 ή 12, ανάλογα την τράπεζα) από τις 4 συστημικές τράπεζες, με χρήση πιστωτικής κάρτας, ανακοίνωσε η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.). Η αποπληρωμή μπορεί να γίνεται στο ταμείο, ηλεκτρονικά, ή μέσω του συστήματος easypay (μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών).

Όπως είναι γνωστό, το ύψος του τέλους που συνοδεύει την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στις υπό κτηματογράφηση περιοχές ποικίλλει. Ειδικότερα, ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) ευρώ για κύριο χώρο (διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο με κτίσμα, αδόμητο οικόπεδο, αγροτεμάχιο κ.λπ.), ενώ είκοσι (20) ευρώ είναι για βοηθητικούς χώρους (χώρο στάθμευσης ή αποθήκη) που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες (όταν ορίζεται στο συμβόλαιο για αυτούς τους χώρους ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου και δεν περιγράφονται σε αυτό ως παρακολουθήματα διηρημένων ιδιοκτησιών).

Στις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραπτέα δικαιώματα (κυριότητας ή δουλείας) παραπάνω από δύο εντός του ίδιου ΟΤΑ, καταβάλλουν πάγια τέλη για δύο (2) μόνο εγγραπτέα δικαιώματα, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL