Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Εκδηλώσεις για το μητρώο ηλεκτρονικών αποβλήτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκδηλώσεις για το μητρώο ηλεκτρονικών αποβλήτων

Δύο εκδηλώσεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λ. Μεσογείων 119, ισόγειο), στις 11 το πρωί, διοργανώνει το υπουργείο για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ). Την πρώτη ημέρα θα συμμετέχουν οι παραγωγικοί φορείς και τη δεύτερη οι δήμοι που υποχρεούνται να εγγραφούν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, "στόχος των δύο συναντήσεων είναι η πληρέστερη ενημέρωση επιχειρήσεων και δήμων ως προς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε ισχύ και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή, την παρακολούθηση, την ιχνηλασιμότητα και τον έλεγχο της διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων, ιδιαίτερα των βιομηχανικών, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο".

Υπενθυμίζεται ότι το μητρώο είναι μια βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται ηλεκτρονικά (με ευθύνη των υπόχρεων επιχειρήσεων, δήμων και οργανισμών) στοιχεία για το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων, καθώς και για τη μέθοδο διαχείρισης που εφαρμόζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL