Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών / Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: "Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων απαντάμε στη λασπολογία της Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών / Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: "Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων απαντάμε στη λασπολογία της Ν.Δ."

Aντί να επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για την πορεία των έργων, η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πιο χρήσιμη για τον ελληνικό λαό "αν επικροτούσε τη διαρκή προσπάθεια του υπουργείου και της κυβέρνησης να ολοκληρώσουν έργα όπως αυτό του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί στον ελληνικό λαό εδώ και πολλά χρόνια".

Αυτό απαντά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου, την Τρίτη, της κοινοπραξίας Τοξότης - Ομάδα Κατασκευών στον διαγωνισμό της τέταρτης εργολαβίας στον οδικό άξονα Πάτρας - Πύργου.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της Ν.Δ με ισχυρισμούς πως ο κ. Καλογρίτσας "πέρασε σήμερα από το ταμείο", ή "ο κ. Σπίρτζης, ως υπουργός και κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα, του ανέθεσε την τέταρτη κατά σειρά εργολαβία"...

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο πλήρης φάκελος του διαγωνισμού οδεύει προς τον αρμόδιο εισαγγελέα και τους επιθεωρητές των δημοσίων έργων, όπως έχει ήδη πράξει με τους τρεις διαγωνισμούς, για να "είναι πλήρως ενήμερος ο ελληνικός λαός για την απόλυτη τήρηση της διαδικασίας και τη διαφάνεια που διέπει τον εν λόγω διαγωνισμό".

"Εμείς απαντάμε στον ελληνικό λαό με έργα" υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: "Σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε ήδη ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και πρόκειται να παραδοθούν λειτουργικά έως το τέλος Μαρτίου:

* Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας - Θεσσαλονίκης στο σύνολό του.

* Ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

* Το μεσαίο τμήμα (Ε65) που απέμεινε από την αρχική σύμβαση.

* Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, τμήμα του οποίου ήταν και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου, ο οποίος αφαιρέθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμη ένα δείγμα του ανορθολογικού σχεδιασμού και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL