Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Από την Επιτροπή Αγώνα / Από την Επιτροπή Αγώνα: Εννέα προτάσεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από την Επιτροπή Αγώνα / Από την Επιτροπή Αγώνα: Εννέα προτάσεις για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Eννέα προτάσεις καταθέτει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ενόψει αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος 187/Δ/11 για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού μετά την Ολοκλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ζητούν:

* Το νέο Π.Δ. να περιλαμβάνει και το στρατόπεδο Πλέσσα, το οποίο περιλάμβανε και η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και να εντάσσει τα στρατόπεδα Ζορμπά και Φακίνου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (ΜΠΓ), να καθορίζεται δε χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων που βρίσκονται στον χώρο αυτό.

* Να περιγράφεται η λύση του ιδιοκτησιακού με σαφές χρονοδιάγραμμα καθώς και ο μηχανισμός παραχώρησης των εκτάσεων οι οποίες ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς.

* Να θεσμοθετηθεί η άμεση συγκρότηση δημόσιου φορέα διαχείρισης του Πάρκου.

* Να προβλέπονται η άμεση απομάκρυνση και ο αποκλεισμός κάθε παράτασης λειτουργίας των ασύμβατων και ετερόκλητων κατασκευών όπως του Badminton σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ αρ. 1970/2012 καθώς και της ΕΠΟ και να αποδοθούν με τον περιβάλλοντα χώρο τους στο Πάρκο.

* Να περιληφθούν στον πυρήνα του Πάρκου και οι εκτάσεις που έχουν παραχωρηθεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα (σημερινή ΕΤΑΔ).

* Να προβλέπεται στο Π.Δ. όχι μόνο η απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων εντός του Πάρκου αλλά και η κατάργηση των δρόμων οι οποίοι βρίσκονται στον πυρήνα του. Εντός του πυρήνα να μην κατασκευαστεί κανένας χώρος στάθμευσης υπόγειος ή υπέργειος.

* Το ποσοστό 5% το οποίο επιτρεπόταν σύμφωνα με το Π.Δ. 187/Δ/11 για τις επεκτάσεις των υφιστάμενων κτηρίων να εφαρμόζεται μόνο για τις ανάγκες σταθερότητας των κτηρίων (θεμελιοδομή, υποστηλώσεις, αντισεισμικές μελέτες κ.λπ.).

* Να απαγορευθεί οποιαδήποτε ανέγερση κτηρίου στον πυρήνα του Πάρκου, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ να απαγορευθεί κάθε είδους οικοδομική εργασία, καθώς και η έκδοση οικοδομικών αδειών στην προβλεπόμενη έκταση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή μέχρι την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL