Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Έως τις αρχές Φεβρουαρίου το πρώτο κύμα αναρτήσεων δασικών χαρτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έως τις αρχές Φεβρουαρίου το πρώτο κύμα αναρτήσεων δασικών χαρτών

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως τις 10 Φεβρουαρίου η ανάρτηση δασικών χαρτών σε περιοχές 33 περιφερειακών ενοτήτων ανά την επικράτεια, που αντιστοιχούν σε 46,8 εκατ. στρέμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Ιούλιο θα έχουν κυρωθεί οριστικά οι πρώτοι χάρτες. Το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν συσταθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) σε όλες τις περιοχές των αναρτήσεων, κυρίως στις εγκαταστάσεις των τοπικών Δασικών Υπηρεσιών, και έχουν στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακόμη θα λειτουργήσει εφαρμογή για την ψηφιακή υποβολή των αντιρρήσεων επί του περιεχομένου του χάρτη. Προβλέπεται συμπλήρωση φόρμας αντιρρήσεων, με την οποία θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος ξεκινάει από τα 20 ευρώ για έκταση έως 100 τ.μ. και αυξάνεται κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων. Η υποβολή των αντιρρήσεων ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από την ανάρτηση του δασικού χάρτη και διαρκεί 60 ημέρες και 80 για τους κατοίκους εξωτερικού.

Παράταση δηλώσεων ιδιοκτησίας

Παρατείνεται για τελευταία φορά η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας έως την 23η Φεβρουαρίου στους Δήμους Αβδήρων και Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στους Δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL