Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα ύψη τα αιωρούμενα σωματίδια

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Η μεγαλύτερη τιμή, 99 μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο αέρα, κατεγράφη στα Λιόσια και το Περιστέρι. Ακολουθούν ο σταθμός μέτρησης στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας με 96 μικρογραμμάρια, η Λυκόβρυση με 82, ο Πειραιάς με 71, το Μαρούσι με 70 και η Νέα Σμύρνη με 57 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Υψηλές τιμές εμφάνισαν τα αιωρούμενα σωματίδια τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική, σύμφωνα με τις μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίες γίνονται σε εικοσιτετράωρη βάση και ανακοινώνονται την επομένη. Έτσι, με οριακή τιμή τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από 35 φορές τον χρόνο, τη Δευτέρα ξεπεράστηκε κατά πολύ σε 7 από τους 10 συνολικά σταθμούς μέτρησης.

Η μεγαλύτερη τιμή, 99 μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο αέρα, κατεγράφη στα Λιόσια και το Περιστέρι. Ακολουθούν ο σταθμός μέτρησης στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας με 96 μικρογραμμάρια, η Λυκόβρυση με 82, ο Πειραιάς με 71, το Μαρούσι με 70 και η Νέα Σμύρνη με 57 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Την Τρίτη υπερβάσεις σημειώθηκαν σε 5 σταθμούς μέτρησης επί 11 συνολικά, καθώς προστίθεται και ο σταθμός της Ελευσίνας. Την ημέρα αυτή η "πρωτιά" πέρασε στον Πειραιά με 82 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, και ακολουθούν η Αριστοτέλους και το Περιστέρι με 78 μικρογραμμάρια, τα Λιόσια με 60 και το Μαρούσι με 54 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στη Λυκόβρυση τα αιωρούμενα σωματίδια άγγιξαν την οριακή τιμή των 50 μικρογραμμαρίων...

Δείτε όλα τα σχόλια