Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Παράταση για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε δήμους της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου 2017 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας του καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού και Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου του καλλικρατικού Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο παρατείνεται έως τις 10 Απριλίου.

Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.

Η εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) υπενθυμίζει πως η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, ενώ τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Αν δεν γίνουν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς, καταλήγει, "Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθούν μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL