Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υψηλές εκπτώσεις από τους υποψήφιους αναδόχους για τις μελέτες κτηματογράφησης

Διαγωνισμός από το Κτηματολόγιο Α.Ε.

Υψηλές εκπτώσεις, κατά μέσον όρο κοντά στο 37%, έδωσαν οι υποψήφιοι ανάδοχοι για τις 26 μελέτες κτηματογράφησης και ισάριθμες συμβάσεις του υπολοίπου της χώρας, όπως προκύπτει από το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που έγινε χθες.

Ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση του υπολοίπου 60% της χώρας, προϋπολογισμού 465,1 ευρώ, προκηρύχθηκε από την εταιρεία του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.) φέτος τον Απρίλιο, έπειτα από ακύρωση του προηγούμενου (του 2013).

Οι περιοχές που δεν έχουν ακόμη κτηματογραφηθεί κατανεμήθηκαν σε 32 ομάδες (μελέτες), τις οποίες διεκδίκησαν 24 κοινοπραξίες καταθέτοντας 111 οικονομικές προσφορές.

Χθες ανοίχτηκαν οι προσφορές για 26 μελέτες, καθώς για τις άλλες έξι εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιοποίησε η ΕΚΧΑ Α.Ε. για το εύρος των εκπτώσεων (ελάχιστη - μέγιστη έκπτωση) ανά μελέτη για τις 26 συμβάσεις, η υψηλότερη έκπτωση ήταν 55,51% και αφορά τις Κυκλάδες.

Υψηλό ποσοστό έκπτωσης, πάνω από 50%, δόθηκε για ακόμη τέσσερις μελέτες (55,11% για τη Μελέτη ΚΤ5-23, 51% για τη μελέτη ΚΤ5-01, όπως και για την ΚΤ5-14, και έκπτωση 51,10% για τη μελέτη Κτήμα 27). Η μικρότερη έκπτωση για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου είναι το 15,01% στη μελέτη κτηματογράφησης της περιοχής του Ηρακλείου.

Ο διαγωνισμός έγινε ηλεκτρονικά μέσω του ΕΣΗΔΗΣ. Θα ζητηθεί από τους προσωρινούς αναδόχους η ειδική αιτιολόγηση, καθώς αυτό προβλέπει η προκήρυξη για έκπτωση πάνω από το 25%.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν μεσολαβήσουν ενστάσεις και προσφυγές -κάτι που δεν συνηθίζεται μεταξύ των ενδιαφερομένων-, οι συμβάσεις θα ανατεθούν προς τα τέλη Μαΐου, αλλιώς οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το φθινόπωρο.

Λ.ΣΤ.

Δείτε όλα τα σχόλια