Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Τον Μάρτιο του 2017 σε πλήρη λειτουργία ο οδικός άξονας Αντίρριο - Ιωάννινα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Μάρτιο του 2017 σε πλήρη λειτουργία ο οδικός άξονας Αντίρριο - Ιωάννινα

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να δοθεί στους πολίτες για κυκλοφορία ένα νέο κομμάτι του οδικού άξονα Αντίρριο - Ιωάννινα, από την Κλόκοβα (Γαβρολίμνη) μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Αμφιλοχίας, περί τα 60 χλμ. στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο μαζί με το ήδη κατασκευασμένο στο παρελθόν θα αποτελέσει ένα αυτοτελές τμήμα 92 χλμ. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή επιθεώρηση του έργου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διαπίστωσε ότι η κατασκευή του προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: "Τον Μάρτιο, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, επιτέλους η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα μπορούν να εξυπηρετούνται από το σύνολο του έργου μήκους 196 χλμ., έχοντας έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Παρακάμπτοντας και ξεχνώντας την ταλαιπωρία της Παλιοβούνας, της Κλόκοβας, με τα εγκαίνια που θα γίνουν για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου από τον πρωθυπουργό".

Υπενθύμισε ότι είναι ένα έργο που συμβασιοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια και έχει επιταχυνθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προσθέτοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις εκτός από ένα μικρό κομμάτι βόρεια, του αυτοκινητοδρόμου στη θέση Αβγό, που ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα.

Ερωτηθείς για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, σημείωσε ότι επίκειται η δημοπράτηση του τέταρτου και του πέμπτου τμήματος, ενώ εκτίμησε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, πως τον Απρίλιο του 2017 θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για την κατασκευή και των οκτώ τμημάτων του οδικού άξονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL