Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Greenpeace για CETA / Greenpeace για CETA: Μόνη απάντηση η απόρριψή της. Δεν επιδέχεται βελτιώσεις το περιεχόμενό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greenpeace για CETA / Greenpeace για CETA: Μόνη απάντηση η απόρριψή της. Δεν επιδέχεται βελτιώσεις το περιεχόμενό της

Δεν καταφέρνουν να καθησυχάσουν Ε.Ε. και Καναδάς σχετικά με τους κινδύνους από τη CETA με την ερμηνευτική δήλωση που συμπληρώνει και αποσαφηνίζει το κείμενο της συμφωνίας και θα έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα, θεωρεί η Greenpeace.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι "το κείμενο της ερμηνευτικής δήλωσης που διέρρευσε χθες δεν περιλαμβάνει απολύτως καμία πρόβλεψη που να μειώνει τις επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία για τη Δημοκρατία, το περιβάλλον, την υγεία μας και τα δικαιώματά μας. Ο δήθεν νομικά δεσμευτικός χαρακτήρας ακυρώνεται από το ίδιο το περιεχόμενο του κειμένου, που αποτελεί μια έκθεση ιδεών πάνω στα επίμαχα ζητήματα της συμφωνίας, χωρίς όμως καμία πρόβλεψη για τη βελτίωσή της".

Η οργάνωση αναφέρει ακόμη ότι "μετά το τελευταίο άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων για θέματα εμπορίου, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε την έκδοση της ερμηνευτικής δήλωσης, καθώς 'λήφθηκαν έμπρακτα υπόψη οι προβληματισμοί της κοινωνίας των πολιτών'.

Για άλλη μία φορά όμως, η διαρροή των πραγματικών κειμένων, σε αντίθεση με τις δηλώσεις, αποδεικνύει ότι οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (CETA, TTIP, TiSA) δεν επιδέχονται βελτιώσεις. Η μόνη απάντηση σε αυτές τις συμφωνίες είναι η συνολική αντίθεση ανεξαρτήτως περιεχομένου. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη βελτίωση του εμπορίου προϋποθέτει δημόσιο και ανοιχτό διάλογο, με την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL