Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος

Έως τις 10 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση που έληγε χθες για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά "τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος" και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράταση τουλάχιστον για δύο χρόνια, των ρυθμίσεων περί τακτοποίησης των αυθαιρεσιών και παρανομιών στα κτήρια. Μέχρι χθες από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναρτήθηκε για διαβούλευση, κατατέθηκαν συνολικά 1.592 σχόλια και παρατηρήσεις επί των 111 άρθρων που περιλαμβάνει.

ΚΥΑ για τα απόβλητα ελαιοτριβείων

Μέχρι στις 4 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις επί σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που τροποποιεί προηγούμενη του 2012 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των ελαιοτριβείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με τις αλλαγές "δίνονται επιπρόσθετες δυνατότητες στα μικρής και μεσαίας δυναμικότητας ελαιουργεία (λιγότερους από 200 τόνους/ημέρα) για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, έχοντας υπ’ όψιν τον μεγάλο βαθμό διασποράς τους στη χώρα και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πρόκριση μιας και μόνο λύσης, ιδιαίτερα αν αυτή συνδέεται με υψηλό κόστος εφαρμογής".

Έτσι "υιοθετείται η μέθοδος της φερτάρδευσης, δηλαδή τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων, που ώς τώρα προβλεπόταν ότι, έπειτα από προ-επεξεργασία, οδηγούνται σε εδαφοδεξαμενές προς εξάτμιση, στο εξής μπορούν να διατίθενται και για υδρολίπανση ελαιώνων μέσω ελεγχόμενης διασποράς υπό συγκεκριμένους όρους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL