Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεκαεννέα χώρες είπαν "όχι" στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Κατά της πρότασης για έγκριση της καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 ψήφισαν χθες η Ελλάδα και άλλες 18 χώρες, ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των Ευρωπαίων καταναλωτών που σταθερά αρνούνται να καταναλώσουν μεταλλαγμένα.

Κατά της πρότασης για έγκριση της καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 ψήφισαν χθες η Ελλάδα και άλλες 18 χώρες, ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των Ευρωπαίων καταναλωτών που σταθερά αρνούνται να καταναλώσουν μεταλλαγμένα. Την τελική απόφαση για την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού θα λάβει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία οφείλει να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των Ευρωπαίων πολιτών, επισημαίνει η Greenpeace.

Κατά το χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, 19 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία) καταψήφισαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόλις 5 (Αγγλία, Εσθονία, Ισπανία, Σουηδία, Φινλανδία) ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ 4 (Βέλγιο, Γερμανία, Πορτογαλία, Τσεχία) απείχαν.

Όπως υπογραμμίζει η οργάνωση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος καταψήφισε μεν την πρόταση, αλλά -με την ιδιότητά του ως προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων- δεν ζήτησε την απόσυρση της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δείτε όλα τα σχόλια