Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ενδυνάμωση συνεργασίας και διαλόγου για το κλίμα και τις ΑΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενδυνάμωση συνεργασίας και διαλόγου για το κλίμα και τις ΑΠΕ

Το υπό διαβούλευση αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα αλλά και το υπό αναθεώρηση Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα συζητήσουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμφωνήθηκε κατά την προχθεσινή πρώτη συνάντησή τους στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους.

Κατά τη διάρκειά της, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως το σύστημα διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, περιλαμβανομένων και των θαλάσσιων περιοχών, ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, η προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή και η εθνική πολιτική για τα πλαστικά μίας χρήσης.

Από τους εκπροσώπους του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα γενικά ζητήματα περιβάλλοντος και κλιματικής κρίσης, αναδείχθηκε η ανάγκη άμεσων δράσεων όλων των φορέων του περιβάλλοντος -πολιτικών, κοινωνικών και επιστημονικών- για την προστασία των Φορέων των Προστατευόμενων Περιοχών και για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, δεδομένου ότι από την 1η Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή η τιμολογιακή πολιτική κινήτρων για τους ΟΤΑ που ενισχύουν την ανακύκλωση και αποτρέπουν την ταφή των σύμμεικτων αποβλήτων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλος, η αναπληρώτρια τομεάρχης Χ. Καφαντάρη, η συντονίστρια, εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ρ. Δούρου και η πρώην γενική γραμματέας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Χρ. Μπαριτάκη.

Συμμετείχαν δε 17 περιβαλλοντικές οργανώσεις: Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Οργάνωση Γη, Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Ecocity, Greenpeace, iSea, MEDASSET, ΜΟm-Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας Μεσογειακής φώκιας, The Green Tank και WWF Ελλάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL