Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Επιτροπή υπεράσπισης του Ελληνικού / "Οι χαριστικές παροχές στον Όμιλο Λάτση αποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή υπεράσπισης του Ελληνικού / "Οι χαριστικές παροχές στον Όμιλο Λάτση αποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας"

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αν και ο Όμιλος Λάτση δεν έχει ακόμη αποκτήσει την έκταση του Ελληνικού και δεν έχει καταβάλει ούτε 1 ευρώ, "φαίνεται να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να ενισχύει την οικονομική του επιφάνεια -επ’ ωφελεία και της επένδυσης στο Ελληνικό- από τις εξορυκτικές δραστηριότητες των ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.

Έτσι, ο εν λόγω επιχειρηματίας θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των ΕΛ.ΠΕ. και εξ αυτών τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο ενεργειακό μέλλον της χώρας μέσω της συμμετοχής της εταιρείας του στις εννέα από τις δεκατρείς έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές που έχουν παραχωρηθεί".

Ειδικά για το Ελληνικό, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι από το 2014 έως σήμερα επιχειρείται να απαλλαγεί το ακίνητο από "δουλειές" προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και δασικά βάρη, ενώ η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. από την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε τις χαριστικές παροχές.

"Απ’ ό,τι αποδεικνύεται, ζητούμενο ήταν να μην υπογραφούν από την προηγούμενη κυβέρνηση οι έτοιμες αποφάσεις, καθώς έπρεπε να ανατραπούν και τα ελάχιστα διασφαλισθέντα" σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL