Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Μαραθώνα, οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Μαραθώνα, οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο

φωτό αρχείου

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, και οι δύο πυρκαγιές (μια στον Μαραθώνα και μια η οποία εκδηλώθηκε λίγο αργότερα στο Ζούμπερι) έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. 

Νωρίτερα τις απογευματινές ώρες, η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι ενίσχυε τις δυνάμεις της για την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στον Μαραθώνα, ενώ στην περιοχή είχε μεταβεί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.    

Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Μεταξύ των πυροσβεστών ήταν και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με συνολικά 48 άτομα, ενώ συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε πάνω από την πόλη του Μαραθώνα κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά οι ισχυροί άνεμοι καθιστούσαν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.   

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

 Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL