Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γροιλανδία: 11 δισ. τόνοι πάγου έλιωσαν σε μια μόνο μέρα, 197 δισ. τόνοι πάγου χάθηκαν από τις αρχές Ιουλίου

Περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου, όσο δηλαδή 4,4 εκατομμύρια ολυμπιακές πισίνες, έλιωσαν προχθές Πέμπτη στη Γροιλανδία σε διάστημα μίας μόλις μέρας και χύθηκαν στους ποταμούς, σύμφωνα με ανταπόκριση του αμερικανικού δικτύου CNN.

Στη Γροιλανδία, οι πάγοι συνήθως αρχίζουν να λιώνουν τέλος Μαίου. Φέτος, το φαινόμενο ξεκίνησε αρχές Μαίου, και έκτοτε συνεχίζεται με ανησυχητική ένταση, όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή του το αμερικανικό δίκτυο CNN. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων έχουν επιταχύνει ένα φαινόμενο, οι συνέπειες του οποίου δεν μπορούν ακόμα να προβλεφθούν. Μόνο τον Ιούλιο, αναφέρει η κλιματολόγος Ρουθ Μότραμ του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, η Γροιλανδία έχασε 197 δισεκατομμύρια τόνους πάγου, ενώ ο καύσωνας που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα και έπληξε στη συνέχεια και τη Γροιλανδία αναμενόταν να πυροδοτήσει το σημαντικότερο κύμα λιωσίματος πάγων από τη δεκαετία του ΄50, από τότε δηλαδή που διαθέτουμε αξιόπιστες μετρήσεις του φαινομένου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

175 εκατομμύρια και πολλά είναι

Πραγματικά γενναιόδωρο το κοινωνικό μέρισμα που δίνει η κυβέρνηση για φέτος. 175 εκατομμύρια δεν τα λες και λίγα. Τις παλιές καλές εποχές, τόσα ήταν τα χρήματα που έπαιρνε σε δάνειο ένας εκδότης ή ένας ισχυρός επιχειρηματίας με εγγύηση «αέρα»

Δειτε ολοκληρο το αρθρο