Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Χιλιάδες σχολεία και πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο δεσμεύθηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιλιάδες σχολεία και πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο δεσμεύθηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής

Φωτογραφία αρχείου

Περισσότερα από 7.000 κολέγια, πανεπιστήμια, τεχνικές σχολές από πολλές χώρες του κόσμου δεσμεύθηκαν χθες Τετάρτη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής σε κοινή τους επιστολή που έστειλαν προς τον ΟΗΕ.

Με τον τίτλο: «Κλιματική έκτακτη ανάγκη» οι σχολές αυτές δεσμεύονται στην επιστολή να καταφέρουν να μηδενίσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα ως το 2030 ή το αργότερο ως το 2050, να κινητοποιήσουν περισσότερους πόρους για την έρευνα και να προσφέρουν ευκαιρίες στους φοιτητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτά που διδάσκουμε διαμορφώνουν το μέλλον», υπογράμμισε η Ίνγκερ Άντερσεν διευθύντρια του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) σε ανακοίνωσή της, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία αυτή που παρουσιάστηκε στη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Οι νέοι είναι ολοένα και περισσότερο στην εμπροσθοφυλακή των εκκλήσεων για την ανάληψη περαιτέρω δράσης απέναντι στις κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις», πρόσθεσε.

Η επιστολή αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή προσπάθεια που καταβάλει ένα διεθνές δίκτυο ιδρυμάτων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έξι από τα ιδρύματα έχουν ήδη καταφέρει να εκμηδενίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP- Thomson Reuters Foundation

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL