Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΔΕΗ: "Έρχονται" οι λογαριασμοί ρεύματος με μειωμένο ΦΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ: "Έρχονται" οι λογαριασμοί ρεύματος με μειωμένο ΦΠΑ

Σε εξοικονόμηση περισσότερων από 50 ευρώ ετησίως, για ένα μέσο νοικοκυριό, εκτιμάται πως αντιστοιχεί η σημαντική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ρεύμα, την οποία αποφάσισε και έθεσε ήδη σε ισχύ η κυβέρνηση και θα “δουν” άμεσα οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι στους επόμενους λογαριασμούς η κατανάλωση που έγινε πριν τη μείωση του ΦΠΑ θα υπολογιστεί με βάση τον συντελεστή που ήταν τότε σε ισχύ, δηλαδή 13%, ενώ η κατανάλωση μετά τις 20 Μαΐου, οπότε και ξεκίνησε να ισχύει ο νέος συντελεστής, θα υπολογιστεί βάσει αυτού, δηλαδή 6%. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό θα είναι πάνω από 50 ευρώ τον χρόνο, καθώς με τον μειωμένο ΦΠΑ θα υπολογίζονται όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού της ΔΕΗ, πλην των δημοτικών τελών.

Παράλληλα, κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να τις ρυθμίσουν, επισημαίνοντας πως ακόμη κι αν αδυνατούν να προκαταβάλουν το 30% του ρυθμιζόμενου ποσού, γίνονται διευκολύνσεις, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΔΕΗ ανοίγει τρία νέα καταστήματα στην Αττική: σε 40 ημέρες θα λειτουργήσει το πρώτο στην Ομόνοια, το δεύτερο στους Αμπελόκηπους και το τρίτο στον Πειραιά. Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και κατά τις απογευματινές ώρες, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Μ. Παναγιωτάκης, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, προκειμένου να τοποθετηθούν εντός των καταστημάτων τους stands με προσωπικό της ΔEH, για πληρωμή λογαριασμών αλλά και για διευθέτηση οφειλών μέσω διακανονισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL