Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: / Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ακόμα ψηλότερα ο φετινός στόχος για τον τουρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: / Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ακόμα ψηλότερα ο φετινός στόχος για τον τουρισμό

Στα 33 εκατομμύρια μπαίνει ο φετινός πήχης για τον ελληνικό τουρισμό. Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ2, για τη φετινή τουριστική χρονιά ο στόχος είναι «να είμαστε ακόμα πιο ψηλά σε σχέση με πέρυσι και τα 33 εκατομμύρια διεθνών αφίξεων». Και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε συστηματικά για να αυξήσουμε τα μερίδια, να αυξήσουμε τα έσοδα και βεβαίως δεν είναι το μόνο θέμα τα νούμερα, είναι θέμα και ποιότητας. Και να ανταποκριθούμε και στις προσδοκίες".

Ειδική αναφορά έκανε στα πρόσφατα μέτρα, που ήταν πάγια αιτήματα του τουριστικού κλάδου. Άμεσα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13 στο 6%, στη διαμονή από 1.1.2020 από 13% στο 11% θα έχουν θετικό αντίκτυπο. Όπως είπε, έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, για να ωθήσουν προς τα μπροστά.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον θεματικό τουρισμό και ειδικά στο σκέλος που αφορά τον αγροτουρισμό. Εστιάζοντας στον θεματικό τουρισμό, ενημέρωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα φέρει νέα προκήρυξη και νομοθετική ρύθμιση για τον ιαματικό τουρισμό, με βασικό αίτημα τη διευκόλυνση της ανάπτυξής του. «Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους οι οποίοι υπάρχουν, τους ευρωπαϊκούς. Γι’ αυτό στις προθέσεις μας είναι να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές δικαιοδοσίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού» σημείωσε.

Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα πάνω από 25 εκατ. ευρώ, ακριβώς για τις ιαματικές πηγές, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση και μία προκήρυξη που θα υπάρχει με τους δήμους με συγχρηματοδοτούμενα ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά οι δήμοι θα μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ευρωπαϊκών πόρων τα οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να διοχετευτούν στην Αυτοδιοίκηση, στον ιδιωτικό τομέα και όπου μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη του τουρισμού» εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL