Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πατρών - Πύργου: Υπογράφηκαν οι τέσσερις από τις οκτώ συμβάσεις

Με ταχείς ρυθμούς υπογράφονται οι συμβάσεις για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος σύμφωνα με όσα είπε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο δρόμος θα κατασκευαστεί με οκτώ εργολαβίες. Ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι χθες υπογράφηκαν δύο συμβάσεις και σήμερα υπογράφονται άλλες δύο. Η εγκατάσταση και η εκκίνηση της υλοποίησης του έργου θα γίνει τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη θα υπάρξει επίσκεψη του κλιμακίου για να δουν την έναρξη των εργασιών.

Το τμήμα Αμαλιάδα - Δουναίικα, που αποτελεί τον έβδομο διαγωνισμό, παρουσιάσθηκε στην Επιτροπή. Για τον όγδοο διαγωνισμό έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι στις επτά διαγωνιστικές διαδικασίες έχουμε από δύο έργα να παίρνουν τρεις εταιρείες. "Άρα, έχουμε και μεγάλη διασπορά στους αναδόχους, σε αντίθεση με όσα, κατά καιρούς, είχαν βγει στη δημοσιότητα" σημείωσε με νόημα.

Για το Αμαλιάδα - Δουναίικα ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 58.400.000 ευρώ και έχει προαίρεση 1.600.000 ευρώ. Ο τελικός ανάδοχος είναι η εταιρεία Intrakat. Τα υπό κατασκευή έργα είναι μήκους 8,96 χλμ. με νέα χάραξη. Μέσα στο έργο περιλαμβάνεται ο ανισόπεδος κόμβος της Αμαλιάδας, νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι και κάθετοι δρόμοι και λοιπά συνοδά έργα.

Δείτε όλα τα σχόλια