Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περισσότεροι από 15.000 οι φετινοί τελωνειακοί έλεγχοι

Αλκοολούχα ποτά - Την ηλεκτρονική ιχνηλασιμότητα των αλκοολούχων ποτών παρουσίασε ο Γ. Πιτσιλής

Περισσότερους από 15.000 τελωνειακούς ελέγχους έχει προγραμματίσει για φέτος η ΑΑΔΕ στα αλκοολούχα ποτά, έναν χώρο στον οποίο πιστώθηκε σημαντικές επιτυχίες πέρυσι, οπότε διαπιστώθηκαν περίπου 900 παραβάσεις σε 15.233 ελέγχους, ενώ κατασχέθηκαν σχεδόν 70.000 λίτρα αλκοολούχων προϊόντων.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα lotify, για την ιχνηλασιμότητα των αλκοολούχων ποτών σε συνεργασία με το Συμβούλιο Παραγωγών και Εταιρειών Διακίνησης Αλκοολούχων Ποτών (ΣΠΕΔΑΠ) και την Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδας (ΕΝΑΠΑΠΕ).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αξιοποιηθεί πιλοτικά από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και σταδιακά μπορεί να αξιοποιηθεί ως «εργαλείο» ελέγχου από το σύνολο των διωκτικών υπηρεσιών.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ τόνισε: "Ίσως να ακούγεται οξύμωρο να παραχωρείται αφιλοκερδώς μια εφαρμογή σε υπηρεσίες δίωξης και ελέγχου. Όμως, πολύ εύστοχα οι πρόεδροι και τα μέλη των ενώσεων του κλάδου κατανόησαν ότι υπό τη σημερινή οικονομική συγκυρία και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, οι δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δεν συνδέονται αποκλειστικά με τους συντελεστές της φορολογίας ή με τις διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων τους. Γι’ αυτό τον λόγο επένδυσαν στην αποτροπή και την αντιμετώπιση του αφανούς, κοινού ανταγωνιστή τους, που δεν είναι άλλος από την παραβατικότητα. Από την πλευρά μας, αντιμετωπίζουμε ως απειλή για την οικονομία και τους συμπολίτες μας τα κυκλώματα που συναλλάσσονται στη σκιώδη οικονομία. Στρέφουμε λοιπόν όλες τις δυνάμεις μας απέναντι σε φαινόμενα λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής που στερούν δημόσια έσοδα, συρρικνώνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών».

Απολογισμός του 2018

Ο Γ. Πιτσιλής περιέγραψε τα απολογιστικά στοιχεία του 2018 λέγοντας ότι αναφορικά με τον αριθμό παρτίδας (LOT) τα αποτελέσματα των χημικών υπηρεσιών ανέδειξαν:

* 39 περιπτώσεις όπου δεν είχε αναγραφεί ο αριθμός παρτίδας.

* 21 περιπτώσεις με αριθμό παρτίδας που δεν είχε εισαχθεί στην Ελλάδα.

* 3 περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε αλλοίωση του αριθμού παρτίδας».

Θ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο