Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Πέρασε» ο ελληνικός προϋπολογισμός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν σήμερα: η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο. Οι επιστολές έχουν τώρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο fb ότι είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός της χώρας εγκρίθηκε ουσιαστικά από την Κομισιόν".

Και συμπλήρωσε: "Δεν υπάρχει - προφανώς - κανένα κόψιμο συντάξεων, αντίθετα περιλαμβάνονται όλες οι ενισχύσεις του κοινωνικού κράτους και των χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ. Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι νομοθετήσεις"...

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο