Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το φάρμακο Φέσσα διά πάσαν νόσον

Το φάρμακο διά... πάσαν νόσον στην περικοπή των συντάξεων φαίνεται πως έχει ανακαλύψει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Τις “μονές” ημέρες κάνει λόγο για την ανάγκη περικοπής των συντάξεων, ενώ...

Το φάρμακο διά... πάσαν νόσον στην περικοπή των συντάξεων φαίνεται πως έχει ανακαλύψει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Τις “μονές” ημέρες κάνει λόγο για την ανάγκη περικοπής των συντάξεων, ενώ τις “ζυγές” διαπιστώνει ότι η “παροχολογία” δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική οικονομία.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής των συνδέσμου των βιομηχάνων προσομοιάζουν με προτροπή τηλεπωλητών παραϊατρικών φαρμάκων που έχουν βρει τη λύση για κάθε πρόβλημα: Έχεις πονοκέφαλο; Είναι επειδή ΔΕΝ περικόπτονται οι συντάξεις; Έχεις οσφυαλγία; Ευθύνονται τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία δεν θα χρειάζονταν αν υπήρχε σταθερό φορολογικό σύστημα και οι επενδυτές -εντός και εκτός εισαγωγικών- εξασφάλιζαν την κερδοφορίας τους

Σε ομιλία του στην παρουσίαση της έρευνας της ΜRB με τίτλο «Ο σφυγμός του επιχειρείν», ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι «το κλίμα έχει χαλάσει γιατί έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, που, αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δίνεται σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν». Τα νούμερα «δεν επαρκούν για να μοιραστούν χρήματα που δεν υπάρχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες, άρα δεν υπάρχουν έσοδα από τα δάνεια, μόνο έξοδα» παρατήρησε ο κ. Φέσσας.

Σατανικό το σχέδιο της κυβέρνησης: εκτιμά πως θα υπάρχει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 και σπεύδει να επιστρέψει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνική πολιτική. Κι αν νόμισε κανείς ότι αυτό γίνεται για να ξεκινήσει η επιστροφή μέρους των απωλειών από την κρίση σε ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, αυταπατάται. Η κυβέρνηση έχει απώτερο σκοπό να αποσταθεροποιήσει τις τράπεζες, οι οποίες είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σύστημά τους λαμβάνοντας κρατική βοήθεια 28 δισ. ευρώ κατά το 2008, επί υπουργίας Αλογοσκούφη.

 

Γ.Α.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια