Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Εργαζόμενοι στη Μύκονο με... ισπανικό "ΙΚΑ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι στη Μύκονο με... ισπανικό "ΙΚΑ"

Υπερβαίνει τα εσκαμμένα, τόσο σε θράσος όσο και ευρηματικότητα, η φοροδιαφυγή που αποκαλύπτεται στη Μύκονο. Μάλιστα, ορισμένα από τα είδη των παραβάσεων οι οποίες εντοπίστηκαν σε διάφορα καταστήματα αλλά και σε άλλες ακόμη εταιρείες στο κοσμοπολίτικο αυτό νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Τρίαινα" που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχουν προκαλέσει ζωηρή έκπληξη ακόμη και σε έμπειρους ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης.

Ανάμεσα στις διάφορες παραβάσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές περιλαμβάνονται μέχρι και ασφαλισμένοι στο ισπανικό "ΙΚΑ". Οι ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης αδυνατούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους για το κατά πόσο κάποιοι θεωρούσαν να είναι σύννομο ένας εργαζόμενος στην Ελλάδα να ασφαλίζεται ταυτόχρονα σε κάποια άλλη, διαφορετική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέραν όμως της συγκεκριμένης παράβασης, ορισμένες ακόμη από τις διάφορες παραβάσεις οι οποίες εντοπίστηκαν κατά τη διενέργεια των ελέγχων στη Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης "Τρίαινα" περιλαμβάνουν τερματικά μηχανήματα πληρωμής με πλαστικό χρήμα (POS) συνδεδεμένα απευθείας με Ελβετία ή ακόμη και εμπορεύματα χωρίς τα απαραίτητα τιμολόγια, όπως επίσης και υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται από επαγγελματίες χωρίς να εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις.

Ανάμεσα στις παραβάσεις οι οποίες εντοπίστηκαν στη Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης "Τρίαινα" είναι και η διπλή παράβαση των ασφαλισμένων σε χώρα του εξωτερικού με την παράλληλη αποστολή των εισπράξεων μέσω POS απευθείας στην Ελβετία. Η εν λόγω διπλή παράβαση διαπιστώθηκε σε καταστήματα Luis Vuitton στη Μύκονο. Στη Χώρα της Μυκόνου, το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως αναφέρουν εν προκειμένω πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίστηκε με δύο μηχανήματα POS τα οποία έστελναν τις πληρωμές από τις κάρτες στην Ελβετία, ενώ την ίδια πρακτική ακολουθούσε και το κατάστημα το οποίο λειτουργεί στο Nammos Village. Η διαφορά είναι ότι στη δεύτερη αυτή περίπτωση διαπιστώθηκε ότι και οι Ισπανοί εργαζόμενοι του Luis Vuitton στον χώρο ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό "ΙΚΑ".

Επίσης, στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα, του 48ωρου λουκέτου που επιβλήθηκε είχε προηγηθεί έλεγχος στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα πώλησης τουριστικών ειδών στον ίδιο χώρο όλα τα εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς.

Εξάλλου, στη Χώρα της Μυκόνου, το γνωστό εστιατόριο Κατρίν έμεινε χωρίς ημερήσιες εισπράξεις. Και τούτο διότι κατασχέθηκε από τις φορολογικές αρχές εισπράξεις ένα ποσό της τάξης των 19.000 ευρώ, διότι το εν λόγω κατάστημα χρωστούσε στην εφορία ένα ποσό εικοσαπλάσιο της κατάσχεσης είσπραξης, ανερχόμενο στο ύψος των 380.000 ευρώ. Τα χρέη ήταν ληξιπρόθεσμα και μη ρυθμισμένα και ενεργοποίησαν το μέτρο της κατάσχεσης απευθείας από το ταμείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL