Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αύξηση 1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο

Ανοδικά κινήθηκε για ακόμη έναν μήνα τον Μάιο η παραγωγή στη βιομηχανία. Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2017, παρουσίασε σύμφωνα...

Ανοδικά κινήθηκε για ακόμη έναν μήνα τον Μάιο η παραγωγή στη βιομηχανία. Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2017, παρουσίασε σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αύξηση 1% έναντι ανόδου 6,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής αρχής.

Παράλληλα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2017, παρουσίασε βελτίωση κατά 0,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2018, παρουσίασε αύξηση 0,5%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,2% της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

* Κατά 1,7% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών.

2. Από τη μείωση:

* Κατά 1,2% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων.

* Κατά 4,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

* Κατά 2,2% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο