Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Γ. Δραγασάκης: Επενδύοντας στην Ελλάδα, επενδύετε στα Βαλκάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Επενδύοντας στην Ελλάδα, επενδύετε στα Βαλκάνια

"Με την πολιτική ειρήνης και φιλίας που ακολουθούμε, θέλουμε να καταστήσουμε, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή έναν παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό, χώρο ειρήνης, σταθερότητας και ισότιμης συνεργασίας" σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Ινδίας, το οποίο διοργάνωσε χθες η πρεσβεία της Ινδίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Enterprise Greece.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε όχι μόνο για τη δική μας πρόοδο, αλλά και για εκείνη των άλλων λαών της περιοχής μας. Προϋπόθεση της κοινής και αμοιβαία επωφελούς προόδου είναι η βαλκανική συνανάπτυξη. Επενδύοντας λοιπόν στην Ελλάδα, επενδύετε σε όλα τα Βαλκάνια».

Ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι η κρίση στην Ελλάδα ήταν οδυνηρή και το «μάθημα» σκληρό, αλλά "μέσα από μεγάλους μετασχηματισμούς στην οικονομία και στο κράτος, εδραιώνουμε μια οικονομία ανοιχτή στις επενδύσεις, που ενθαρρύνει την καινοτομία και την εξωστρέφεια". Από εκεί και πέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι πολιτιστικοί δεσμοί της Ελλάδας με την Ινδία είναι ιστορικοί, οι πολιτικές σχέσεις άριστες, οι οικονομικές προοπτικές πολλά υποσχόμενες και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας είναι σημαντικές και διευρυνόμενες, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φυσική πύλη προς την Ευρώπη, διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, ενεργειακό κόμβο, τουριστικό προορισμό, ναυτιλιακή δύναμη και έχει υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη ΔΕΘ του 2019, οπότε θα είναι τιμώμενη χώρα η Ινδία. Όπως είπε, δίνεται μια νέα ώθηση στις δυνατότητες των Ευρωπαίων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών να γνωρίσουν τις οικονομικές επιτυχίες της Ινδίας και τις δυνατότητες συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL