Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φρ. Κουτεντάκης: Πιάνεται το 3,5% και χωρίς μειώσεις συντάξεων

Λογιστικά οι μειώσεις συντάξεων δεν είναι απαραίτητο να γίνουν, υπογράμμισε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης...

 

Λογιστικά οι μειώσεις συντάξεων δεν είναι απαραίτητο να γίνουν, υπογράμμισε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης παρουσιάζοντας στην αρμόδια επιτροπή την έκθεσή του για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο σημείωσε ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας για την Ελλάδα.

«Η μείωση των συντάξεων το 2019 και η μείωση του αφορολόγητου το 2020 είναι μέτρα που νομοθετήθηκαν προληπτικά, με σκοπό να καλύψουν τότε μια διαφορά προβλέψεων που είχαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή ήταν μέτρα που χρειάζονταν κατά τις προβλέψεις του ΔΝΤ... Κατά τις προβλέψεις όλων των υπολοίπων, δεν χρειάζονταν. Με βάση τα στοιχεία του περσινού Μεσοπρόθεσμου τουλάχιστον, που είναι κατατεθειμένο, φαίνεται πως ό,τι εξοικονόμηση προκύπτει από αυτά τα μέτρα το 2019 και το 2020 αντισταθμίζεται με κάποια αντίμετρα, λίγο - πολύ ισόποσα» είπε ο Φρ. Κουτεντάκης και πρόσθεσε:

«Με τη λογιστική έννοια του όρου, αριθμητικά, ναι, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν. Δηλαδή θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% και χωρίς αυτά τα μέτρα και αυτό ήταν το δεδομένο προτού νομοθετηθούν αυτά τα μέτρα».

«Από την άλλη μεριά, όμως, αυτά τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί, έχουν νομοθετηθεί αυτά τα μέτρα. Άρα τίθεται ένα θέμα αξιοπιστίας, εάν γίνει κάποια αλλαγή και τελικά, δεν εφαρμοστούν, αφορά τα μέτρα» κατέληξε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο