Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Πιτσιόρλας για λειτουργία ΕΠΕ: Δίνουμε λύση σε προβλήματα που έχουν βαλτώσει για καιρό

Eurokinissi

Ο υφυπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο ν/σ είναι το πρώτο από μια σειρά που έχουν ως στόχο να αναμορφώσουν το εμπορικό δίκαιο, καθώς μέχρι το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για τις Α.Ε.

«Πρέπει να διευκολύνουμε την ίδρυση και κυρίως την λειτουργία των ΕΠΕ» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας κατά την εκκίνηση της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλής.

Ο Στ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το πρώτο από μια σειρά νομοσχεδίων που έχουν ως στόχο να αναμορφώσουν όλο το εμπορικό δίκαιο, καθώς μέχρι το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν νομοσχέδια για τις ανώνυμες εταιρείες, το ΓΕΜΗ και τον μετασχηματισμό εταιρειών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι το θεσμικό καθεστώς των ΕΠΕ αντιμετωπίζει χρόνιες ακαμψίες, αποδίδοντας σε αυτές την ραγδαία άνοδο της ίδρυσης ΙΚΕ (ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία) από τους επιχειρηματίες. Ο Στ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει να απλοποιήσει την λειτουργία των ΕΠΕ και να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν βαλτώσει για καιρό, όπως το ζήτημα της χρηματοδότησή της και της μείωσης του γραφειοκρατικού κόστους. Ο Στ. Πιτσιόρλας σχολίασε ότι διευκολύνεται ακόμα κι ενδεχόμενη αναβίωση επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κρίσης.

Σχετικά με την παράταση των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, ο Στ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα λύσει το ζήτημα, δεσμεύτηκε όμως ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα «πρέπει να λυθεί και θα λυθεί».

Δείτε όλα τα σχόλια