Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Παναγιωτάκης: Διατηρούνται στο ακέραιο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες

«Έχουμε δεσμευθεί ότι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, οι οποίοι θα μεταφερθούν στις υπό απόσχιση μονάδες - εταιρείες που θα διατεθούν στους ιδιώτες επενδυτές, θα διατηρηθούν στο ακέραιο» δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Στο ακέραιο θα διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ που θα μεταφερθούν στις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της επιχείρησης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης διευκρίνισε στην “Αυγή”, ερωτηθείς σχετικά με αιτιάσεις περί ασαφειών ως προς τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταβιβαστεί στις νέες εταιρείες:

“Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη δεσμευθεί και όπως είναι αυτονόητο, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, οι οποίοι θα μεταφερθούν στις υπό απόσχιση μονάδες - εταιρείες που θα διατεθούν στους ιδιώτες επενδυτές, θα διατηρηθούν στο ακέραιο, όπως θα έχουν διαμορφωθεί ως προσωπικό της ΔΕΗ κατά την ημερομηνία της απόσχισης. Αυτό άλλωστε προβλέπει το κατατεθέν σχέδιο νόμου στο άρθρο 4, παράγραφος 1.

Σε κάθε περίπτωση ο νόμος στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής, χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας στο ζήτημα αυτό”.

Α.Ζ.

Δείτε όλα τα σχόλια