Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εγκαινιάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Τη Δευτέρα στη Σύρο από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο η εκδήλωση των εγκαινίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την τελετή συνδιοργανώνουν στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Σύρο, στην περιοχή Λαζαρέττα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Πρόκειται για έργο εξαιρετικού ενδιαφέροντος, συνολικού προϋπολογισμού 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων το συνολικό κοινωνικοοικονομικό όφελος προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στόχοι της διασύνδεσης είναι:

- Η αξιόπιστη και επαρκής τροφοδότηση των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω τουρισμού.

- Η μείωση της επιβάρυνσης που προκαλείται στο περιβάλλον από τους πετρελαϊκούς σταθμούς παραγωγής.

- Η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά όλης της χώρας μέσω του περιορισμού των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, που αντανακλούν εν πολλοίς το αυξημένο κόστος ηλεκτροπαραγωγής των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο