Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της δεκαετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της δεκαετίας

Με έντονο επιχειρηματικό χαρακτήρα, ενισχυμένο διεθνές στοιχείο, τιμώμενη χώρα την Κίνα, 1.500 εκθέτες έναντι 1.015 της περσινής διοργάνωσης, ξεκινά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η 82η ΔΕΘ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός. Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη σημαντικά βελτιωμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν).

Ξεχωριστή θέση κατέχει η Κίνα και, όπως ανέφερε πρόσφατα η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, το παραπάνω αποτελεί μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας, προσθέτοντας πως η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την εκκίνηση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Κινεζική παρουσία παντού

Από την Κίνα συμμετέχουν 167 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Στην κινεζική συμμετοχή ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.

Στο πλαίσιο της κινεζικής συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν το Greek-Chinese Cooperation Forum, που έχει ως θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector» που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η ημερίδα του Greek-Chinese Cooperation Forum με θέμα: «New Silk Road», που αποτελεί συνδιοργάνωση με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Επίσης θα διοργανωθεί το φόρουμ «A New Bridge for Cooperation & Development» από τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή και το Roscongress Foundation.

Ευρύ φάσμα τεχνολογικού ενδιαφέροντος

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ δίνουν δυναμικό «παρών» και 43 επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές θα βρεθούν στην έκθεση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, των Σερρών και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι επιμέρους ενότητες της 82ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, τη γαστρονομία, την καινοτομία, το e-gaming κ.ά. με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πολυγεγονός που συνδυάζει το επιχειρηματικό, το ψυχαγωγικό, το πολιτιστικό και το πολιτικό κομμάτι χαρακτήρισε τη φετινή ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας σημειώνοντας πως η 82η διοργάνωση θα είναι η καλύτερη της δεκαετίας, με 50% αύξηση εκθετών. «Μπορεί η Κίνα να είναι τιμώμενη χώρα, αλλά η τιμή είναι δική μας» ανέφερε μεταφέροντας το όραμα του εκθεσιακού φορέα να γίνει η Θεσσαλονίκη ένα εκθεσιακό hub για τα κινεζικά προϊόντα στην Ευρώπη. «Η 82η ΔΕΘ θα είναι ορόσημο και το ξεκίνημα για μια νέα περίοδο, που θα ξανακάνει την Έκθεση του Σεπτεμβρίου αυτό που ήταν στο παρελθόν» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL