Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Μυτιληναίος / Δρέπει τους καρπούς των εταιρικών συγχωνεύσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυτιληναίος / Δρέπει τους καρπούς των εταιρικών συγχωνεύσεων

«Η Μυτιληναίος παρουσίασε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών +548% στηριζόμενη πρώτιστα στην εξαιρετική επίδοση του τομέα της Μεταλλουργίας αλλά και στις ισχυρές επιδόσεις που πέτυχαν οι τομείς Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 80,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε 0,564 ευρώ, έναντι 0,106 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 156,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 54,5%, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 811,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 27,6%.

Πρακτικά η κίνηση της συγχώνευσης αποδείχθηκε εξαιρετική ιδέα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, και δικαίωσε την επιλογή του Έλληνα επιχειρηματία, σε συνάρτηση μάλιστα με την άκρως επιτυχημένη έκδοση του εταιρικού ομολόγου, του οποίου το επιτόκιο ήταν το χαμηλότερο για ελληνική εταιρεία με 3,1%. Με δεδομένους πια τους καρπούς των επιλογών αυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι «η Μυτιληναίος βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την ελληνική οικονομία».

Η εταιρεία λοιπόν φαίνεται πως ετοιμάζεται για τα νέα της σχέδια, καθώς ήδη εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τον διαγωνισμό της νέας γραμμής του μετρό, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να δραστηριοποιείται με επιτυχία στις κατασκευές με έργα EPC σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή η Μυτιληναίος προτίθεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλά νέα της ανόδου των τιμών του αλουμινίου με την ΑτΕ να συνεχίζει να εξάγει το σύνολο σχεδόν της παραγωγής της στο εξωτερικό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις της εταιρείας ενόψει του market test και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο τέλος του χρόνου.

Πάντως, ο Ευ. Μυτιληναίος διατύπωσε με σαφήνεια τη στήριξή του στη ΔΕΗ σημειώνοντας ότι: «Ήμαστε υποστηρικτικοί προς τη ΔΕΗ και στο παρελθόν, αλλά και τώρα. Επαναλαμβάνουμε ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται μια ισχυρή ΔΕΗ όσο χρειάζεται και την απελευθέρωση. Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει με τρόπο υγιή και σωστό. Εάν η ΔΕΗ πέσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, αυτό θα είναι κακό για όλους μας στην αγορά».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι επιχειρηματίας, που έχει αποδείξει ότι ξέρει να ερμηνεύει τις εξελίξεις, διατύπωσε την αισιοδοξία του και για την πορεία της χώρας εκτιμώντας ότι η χώρα και η αγορά επιστρέφουν σε συνθήκες κανονικότητας που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή για την αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL