Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ανοιξιάτικες διακοπές στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιξιάτικες διακοπές στην Ευρώπη

Αν αντέχει το πορτοφόλι σας, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό, άνετη διαμονή και μεγάλες δόσεις πολιτισμού

Από τα κελάρια της Πράγας στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και από τις όχθες του Σηκουάνα στο παλάτι του Χόφμπουργκ, η Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούσε φέτος να είναι εντελώς διαφορετική

Η σύμπτωση του ορθόδοξου και του καθολικού Πάσχα προσφέρει την ευκαιρία στον Έλληνα ταξιδιώτη να δοκιμάσει μια διαφορετική εμπειρία

Επιμέλεια: Χρήστος Αποστολάκης

Θέλετε να ζήσετε τις φετινές διακοπές με «άρωμα» εξωτερικού και να νιώσετε ότι αφήνετε για λίγο πίσω σας την ελληνική πραγματικότητα; Η φετινή συγκυρία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία καθώς το ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το καθολικό. Είτε είστε λάτρεις καλής ζωής είτε της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν προορισμό που σας ταιριάζει. Βασική ωστόσο προϋπόθεση είναι να τον... αντέχει η τσέπη σας.

Αρχιτεκτονική όλων των εποχών

«Αν βαριέσαι το Λονδίνο, έχεις βαρεθεί τη ζωή» είχε πει πριν από δυόµισι αιώνες ο Βρετανός «πατέρας» των γραμμάτων Σάμιουελ Τζόνσον, μία φράση που περιγράφει με ακρίβεια τη σημερινή βρετανική πρωτεύουσα. Είναι ένας τόπος που συγκεντρώνει ανθρώπους από κάθε χώρα, όπου η αρχιτεκτονική φέρει επιρροές όλων των εποχών και στυλ.

Όσοι έχουν καλλιτεχνική φλέβα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν την γκαλερί Τέιτ Μόντερν και τη Βασιλική Όπερα. Οι λάτρεις της μόδας θα ξετρελαθούν με τα μαγαζιά της Οδού Όξφορντ. Οι καλοφαγάδες μπορούν να πάρουν μία γεύση από κλασικό Λονδίνο απολαμβάνοντας τσάι στο Χάροντς ή τραγανιστά φις εν τσιπς. Οι φίλοι της μουσικής και των βιβλίων θα ενθουσιαστούν με τα στούντιο της Άμπι Ρόουντ και το μουσείο του Σέρλοκ Χολμς.

* Τιμές από 701 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο του Λονδίνου 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

Στην Αψίδα του Θριάμβου

Γραφική, εντυπωσιακή, ρομαντική. Η πόλη του φωτός, το Παρίσι, γοητεύει διαχρονικά τους ταξιδιώτες που την επισκέπτονται όλες τις εποχές του χρόνου. Έπειτα από μία πολύωρη βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα, χαλαρώστε απολαμβάνοντας ένα κρουασάν σε ένα υπαίθριο καφέ και θαυμάζοντας εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου.

Η εμπειρία του Παρισιού συνδυάζει χαλάρωση και δράση και προϋποθέτει αρκετό χρόνο για να γευθείτε ένα εξαιρετικό γεύμα αλλά και να δείτε τα εκθέματα του Λούβρου. Αφυπνιστείτε επίσης πνευματικά στη Νοτρ Νταμ, αναζητήστε ευκαιρίες στην υπαίθρια αγορά Μαρσέ ο Πους ντε Μοντρέιγ και παρακολουθήστε ένα τολμηρό σόου στο Μουλέν Ρουζ.

* Τιμές από 942 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο του Παρισιού 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

Στη «γενέτειρα» της πίτσας

Λίγες πόλεις μπορούν να συγκριθούν πολιτιστικά με τη Ρώμη, γι’ αυτό και όλοι οι δρόμοι εξακολουθούν να οδηγούν σε αυτήν. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα γιγάντιο υπαίθριο μουσείο, ένα συναρπαστικό κολάζ από πλατείες, αγορές και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία.

Πετάξτε ένα νόμισμα στο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι, μείνετε με ανοιχτό το στόμα στο Κολοσσαίο και αφού ανακτήσετε τις δυνάμεις σας με έναν καπουτσίνο, περάστε ένα απόγευμα στα καταστήματα του Κάμπο ντε Φιόρι ή της Βία Βένετο. Στην πόλη υπάρχουν επίσης πολλές αξιόλογες τρατορίες για φαγητό, τις οποίες θα ανακαλύψετε σε κάποιο στενάκι ή ρωτώντας τους ντόπιους. Η Ιταλία, άλλωστε, είναι η «γενέτειρα» της πίτσας και της μακαρονάδας

* Τιμές από 658 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο της Ρώμης 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

Βγαλμένη από παραμύθι

Η Βιέννη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς, με πολλούς να την παρουσιάζουν ως μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Είναι άφθονα τα στοιχεία που συνθέτουν την ατμόσφαιρα παραμυθιού. Τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι ιππήλατες άμαξες που κυκλοφορούν στην πόλη, τα χιονισμένα πάρκα τους χειμερινούς μήνες, τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια σε μπαρόκ στυλ και τα παλάτια.

Το παλάτι του Χόφμπουργκ είναι εκείνο που φιλοξενεί το μουσείο της αγαπημένης των Αυστριακών, της πριγκίπισσας Σίσσυ. Η περιπλάνηση σε άλλες εποχές συνεχίζεται με μια επίσκεψη στην παγκόσμιας φήμης όπερα της Βιέννης, όπου επιβάλλεται να απολαύσετε ένα έργο του κλασικού ρεπερτορίου.

* Τιμές από 732 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο της Βιέννης 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

Στα κελάρια της Πράγας

Χάρη στη βοημική γοητεία και στα παραμυθένια χαρακτηριστικά της, η Πράγα είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον πολιτισμό. Αφιερώστε μία ολόκληρη μέρα στην εξερεύνηση του κάστρου της Πράγας και ανακτήσετε τις δυνάμεις σας με ένα πλούσιο δείπνο σε μία παραδοσιακή τσεχική ταβέρνα. Περιπλανηθείτε στην πλατεία της παλιάς πόλης και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε το παλιό δημαρχείο για να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι. Τα καλύτερα μπαρ της Πράγας βρίσκονται σε κελάρια και οι ιστορικές παμπ προσφέρουν παραδοσιακές βραδιές με άφθονο αλκοόλ.

* Τιμές από 807 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο της Πράγας 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

Ο Δούναβης σε πρώτο πλάνο

Με χίλια χρόνια Ιστορίας, η Βουδαπέστη, η πόλη των ιαματικών πηγών, αποτελεί μοναδικό μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών, με στοιχεία μπαρόκ, αρ νουβό και νεοκλασικά να συνθέτουν ένα τοπίο ειδυλλιακό. Αν προσθέσετε τη ρομαντική ατμόσφαιρα, με τον Δούναβη σε πρώτο πλάνο, και τις γενναίες δόσεις κουλτούρας και καθημερινών απολαύσεων, τότε έχετε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.

Έχετε ανά χείρας τη φωτογραφική σας μηχανή για να απαθανατίσετε τα ρωμαϊκά ερείπια στο Μουσείο Ακουίνκουμ, την Πλατεία των Ηρώων και τον θόλο ύψους 91 μέτρων της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου. Αν είστε πιο... σκοτεινοί τύποι, ετοιμαστείτε για διαδρομές στον υπόγειο λαβύρινθο της Βούδα, ένα σύστημα από σπηλιές και κελάρια.

* Τιμές από 579 ευρώ για δίκλινο κατάλυμα στο κέντρο της Βουδαπέστης 10 έως 17 Απριλίου (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL