Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ / Κίνδυνος προβλημάτων σε αγροτικές επιδοτήσεις - προγράμματα από περικοπές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ / Κίνδυνος προβλημάτων σε αγροτικές επιδοτήσεις - προγράμματα από περικοπές

Τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις επιδοτήσεις των αγροτών, στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και στους ελέγχους πληρωμών επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί μεγάλες περικοπές σε καίριους οργανισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει ότι o Οργανισμός, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα που έχει την ευθύνη για τις κοινοτικές επιδοτήσεις και έχει μειώσει τους καταλογισμούς που βάρυναν τον εθνικό προϋπολογισμό, από το 10% σε λιγότερο από 2%, μπήκε στο στόχαστρο των περιορισμών και των καταργήσεων ΝΠΙΔ, ως απόρροια αξιολόγησης στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας, των άτακτων χειρισμών της κυβέρνησης καθώς και των ιδιωτικών συμφερόντων.

Εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην πληρωμή των παραγωγών, στην υλοποίηση των προγραμμάτων και των αναπτυξιακών έργων που συντελούνται, στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και στην αύξηση των καταλογισμών, λόγω μη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ελέγχων, από την Ε.Ε., επιβαρύνοντας επιπλέον τους Έλληνες φορολογουμένους.

Ο Οργανισμός, που αριθμεί 624 υπαλλήλους ανά την Ελλάδα, ελέγχει και πληρώνει τις ενισχύσεις 770.000 Ελλήνων παραγωγών με ποσά που προσεγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ ετησίως, προερχόμενα από τα Ευρωπαϊκά Γεωργικά Ταμεία, χρηματοδοτεί δράσεις αγροτικού προσανατολισμού συνολικού ύψους 6,5 δισ ευρώ (κοινοτική συμμετοχή 3,7 δισ. ευρώ), ενώ υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ άνω των 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL