Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Χωρίς μικρομεσαίους οι άξονες του "σχεδίου Πισσαρίδη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς μικρομεσαίους οι άξονες του "σχεδίου Πισσαρίδη"

Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, απουσία συγκεκριμένου σχεδίου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και μέτρα τα οποία προκαλούν μεγάλα ερωτήματα είναι κάποια από όσα φέρνει το αποκαλούμενο «σχέδιο Πισσαρίδη» για την οικονομία. Με βάση αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να αξιοποιήσει το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που θα έρθουν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης. Μπορεί ο πρωθυπουργός να πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες σχετική τηλεδιάσκεψη παρουσία των παραγωγικών φορέων ούτως ώστε να γίνει συνοπτική παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος αυτού, δεν τους δόθηκε όμως το κείμενο των 151 σελίδων, κάτι το οποίο ζητά μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προαναφερθείσα... τηλεσυνάντηση δεν υπήρξαν σαφείς αναφορές για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους παραγωγικούς φορείς, καθώς πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα.

Κι αυτό σε μια συγκυρία όπου με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2019 της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα) του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2018 (καλυτέρευση συνθηκών επί ΣΥΡΙΖΑ) κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες (3.348.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 31,8% του πληθυσμού).

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μεταξύ γενικόλογων προτάσεων, των οποίων το νόημα θα φανεί στο τελικό κείμενο, υπήρξε μια συγκεκριμένη, η οποία αναφέρει να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε νοικοκυριά που επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ώρα που οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για ύφεση στην Ελλάδα της τάξης του 9%. Όταν οι ίδιοι οργανισμοί συμφωνούν με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι η ανεργία θα κινηθεί τουλάχιστον στο 20%. Το τελευταίο απαντάται με βάση τους άξονες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα: να βοηθηθούν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας με την ενσωμάτωση της κατάρτισης. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) να βοηθάει ενεργά τους ανέργους για έξι μήνες στην αναζήτηση εργασίας. Πρόκειται για ευχολόγιο όταν το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει εργασία και όχι ότι δεν υπάρχει κατάρτιση…

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL