Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εμπαιγμός της κοινωνίας!

ICON

Φαίνεται πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει λάβει τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης του 2010. Ούτε αντιλαμβάνεται σε ποια οικονομική κατάσταση εισέρχεται η χώρα. Ή μήπως εμπαίζει την κοινωνία;

Μεταξύ των προτάσεων της «επιτροπής Πισσαρίδη», οι βασικοί άξονες της οποίας γνωστοποιήθηκαν χθες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παραγωγικούς φορείς, περιλαμβάνεται και η εξής: να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε νοικοκυριά που επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως υπάρχουν σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία.

Το ερώτημα λοιπόν είναι σε ποιους ακριβώς απευθύνονται.

Με βάση τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2019 της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός που το 2019 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανερχόταν στο 30% (3.161.900 άτομα) του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2018 (καλυτέρευση συνθηκών επί ΣΥΡΙΖΑ) κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες (3.348.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 31,8% του πληθυσμού).

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει -ως μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος Πισσαρίδη- την απόδοση κινήτρων για να επενδύσουν τα νοικοκυριά σε εταιρείες που εισάγονται στο Χ.Α.

Την ώρα που οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για ύφεση στην Ελλάδα της τάξης του 9%. Όταν οι ίδιοι οργανισμοί συμφωνούν με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος πως η ανεργία θα κινηθεί τουλάχιστον στο 20%.

Την ώρα, μάλιστα, που στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για θέσπιση προγραμμάτων ανάλογων με τη «ΣΥΝεργασία», ήτοι εργασία με για το 50% του ωραρίου, είναι σαφές ότι το μέσο νοικοκυριό δεν θα σκέφτεται πώς θα επενδύσει τον κατά 50% «πετσοκομμένο» μισθό του στο Χρηματιστήριο.

Εάν δεν είναι το συγκεκριμένο μέτρο απάντηση στην οικονομική κρίση που έρχεται, τότε τι είναι; Αυτό που γράφει το σχέδιο ακριβώς παρακάτω: να καταργηθεί ο φόρος 1% επί των μετοχικών κεφαλαίων που αντλούν εταιρείες από το Χ.Α.

Γ.Α.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις