Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Διαμαρτυρία Empty chair στο Σύνταγμα – Πλημμύρισε άδειες καρέκλες η πλατεία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία Empty chair στο Σύνταγμα – Πλημμύρισε άδειες καρέκλες η πλατεία (Video)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΑΥΓΗ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καβαθάς, "απόψε στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η δράση empty chairs, δηλαδή άδειες καρέκλες, υποδηλώνει το μέλλον της εστίασης. Η εστίαση θα βρίσκεται με άδειες καρέκλες, εάν η Κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου".

Τα αιτήματά τους όπως επισήμανε, είναι η μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο, η επιχορήγηση από το κράτος για κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων και βέβαια η στήριξη των θέσεων των εργαζομένων, με την επιδότηση του 50% του μη μισθολογικού κόστους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΕ, το 80% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης δεν σκοπεύουν να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθει θα χαθεί τουλάχιστον το 60% της δυναμικότητας των καταστημάτων.

Για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν καταθέσει προτάσεις προς όλα τα αρμόδια υπουργεία. Από το Υπουργείο Οικονομικών ζητούν την μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο από την 1η Ιουνίου, την κατάργηση προκαταβολής φόρου 100% για τα εισοδήματα 2019 καθώς και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Παραλληλα, απαιτούν να δοθούν χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις του Κλάδου στο 25% του κύκλου εργασιών με εγγύηση του Ελλληνικού Δημοσίου κατά 80%.

Τέλος, σε ότι αφορά τα ενοίκια ζητούν την επιδότηση του ενοικίου κατά 100% κατά την περίοδο που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και μετά την επαναλειτουργία καταβολή του 60% με επιδότηση κατά το ήμισυ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL