Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον αέρα οι εργαζόμενοι - Παραδοχή Βρούτση: Για ένα μήνα μόνο η απαγόρευση απόλυσης (Video)

Επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για την δυνατότητα που δίνεται στην ΠΝΠ, στις επιχειρήσεις να απασχολούν με ημιαπασχόληση και μειωμένες αποδοχές κατά 50% εργαζόμενους ως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση του συντάκτη της ΑΥΓΗΣ, Γιάννη Αγουρίδη, στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε στην «έκτακτη περίοδο» και απάντησε:

«Το ζητούμενο είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας την επόμενη μέρα. Για να υπάρχουν οι θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν και οι επιχειρήσεις. Αναστείλαμε τη λειτουργία των επιχειρήσεων και δώσαμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πάρουν τα 800 ευρώ με απαγόρευση της απόλυσης». Ο Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε το μέτρο «πολύ φιλοεργατικό».

Ο συντάκτης της ΑΥΓΗΣ Γιάννης Αγουρίδης παρενέβη υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι αυτό ισχύει μόνο για ένα μήνα. Δηλαδή μόνο για ένα μήνα υποχρεούται η επιχείρηση να κρατήσει τον εργαζόμενο κάτι που παραδέχθηκε ο κ. Βρούτσης λέγοντας: «Πάμε σιγά, σιγά. Δε νομοθετούμε για το σύνολο της περιόδου. Θα δούμε τι θα γίνει όταν τελειώσει ο μήνας που λέτε. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει απαγόρευση κάθε απόλυσης».

Στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν δώσαμε εργαλεία να αξιολογήσουν το προσωπικό τους και σε ένα τμήμα να αναστείλουν την σύμβαση εργασίας τους ενώ οι άλλοι τους δώσαμε το εργαλείο της ευελιξίας. Να χρησιμοποιήσουν το προσωπικό τους κατά 50% όπως είπατε για να ζήσουν οι επιχειρήσεις.

Κατ. Μπρ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις