Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη: / Καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη: Αυξάνουν στις 7.500 τους μισθούς στελεχών υπερταμείου και ΔΕΚΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη: / Καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη: Αυξάνουν στις 7.500 τους μισθούς στελεχών υπερταμείου και ΔΕΚΟ

Στις αυξήσεις των μισθών των στελεχών του υπερταμείου και των ΔΕΚΟ, αλλά και στον σκανδαλώδη τρόπο εκπαίδευσης εφοριακών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Τρύφων Αλεξιάδης. Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς σε δύο χαρακτηριστικά σημεία που προστέθηκαν στον νέο αναπτυξιακό νόμο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Η πρώτη είναι διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σ' αυτούς που θα τοποθετεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ να «αυτοκαθορίζουν» τον μισθό τους στις 7.500 ευρώ «με το άρθρο 212, χωρίς καμία διαβούλευση ή τίποτε άλλο - και βεβαίως χωρίς τα ΜΜΕ να αναφέρονται σ' αυτό» όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Μέχρι τώρα, για τις αμοιβές μελών Δ.Σ. εταιρειών που ανήκουν στο υπερταμείο (ΔΕΚΟ κ.λπ.) οι αποφάσεις του Δ.Σ. καθορίζονταν με απόφαση των αρμόδιων υπουργών (...) τώρα μπορούν με αποφάσεις ΓΣ να αυξήσουν τις αμοιβές (...) όλα τα ΔΣ μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να αυξήσουν τις αμοιβές τους μέχρι τις 7.500 ευρώ τον μήνα» όπως τόνισε. «Είναι μια σκανδαλώδης ρύθμιση (...) είναι αυτά που έλεγε ο κ. Γεραπετρίτης για εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, επιτελικό κράτος, στρατιά συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.» είπε χαρακτηριστικά.

Εκπαίδευση ελεγκτών από ιδιώτες

Άλλη διάταξη σχετίζεται με την εκπαίδευση ελεγκτών της εφορίας, της ΑΑΔΕ, όπου «μέχρι τώρα οι εφοριακοί ελεγκτές, οι τελωνειακοί, οι αστυνομικοί, όλοι αυτοί που ασκούν ελέγχους στο Δημόσιο εκπαιδεύονταν και μετεκπαιδεύονταν από αντίστοιχες διευθύνσεις υπουργείων, ΑΕΙ, άλλες χώρες μέσω τεχνικής βοήθειας, άλλα ιδρύματα κ.λπ.

Τώρα έχει ξεκινήσει διαδικασία όπου η εκπαίδευση φορολογικού ελέγχου έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές συνεκτικές εταιρείες. Είναι σκανδαλώδες. Αφενός δημιουργεί διαδικασίες διαπλοκής (π.χ. ορκωτός εκπαιδεύει σήμερα ελεγκτή και σε έναν, δύο μήνες ο ελεγκτής θα βρει μπροστά του τον ελεγκτή να εκπροσωπεί εταιρεία)» τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL