Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Στήριξη στο εθνικό κεφάλαιο του τουρισμού

Συνάντηση της τομεάρχου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

Η ανάγκη ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, βιώσιμου που να ανταποκρίνεται στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά με στόχο την αύξηση του αριθμού των ελληνικών προορισμών σε συνδυασμό με τη σύνθεση και την ανάπτυξη αυθεντικών τουριστικών θεματικών προϊόντων, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο γενικός διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας, ο επιστημονικός διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ Άρης Ικκος, και ο πρώην γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού Γεώργιος Τζιάλλας συμφωνήθηκε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης νέων πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, και λήψης στοχευμένων μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όπως υπογράμμισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο τουρισμός αποτελεί τα τελευταία χρόνια για την ελληνική οικονομία το ανάχωμα στην ύφεση και την ατμομηχανή για μείωση της ανεργίας με ανταπόδοση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την επάνοδο της χώρας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επισημάνθηκε τέλος η σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της μελέτης του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό θεσμικό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η Κ. Νοτοπούλου τόνισε πως ο τουρισμός είναι εθνικό κεφάλαιο και διαβεβαίωσε για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις