Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οριακή μείωση στις οφειλές του Δημοσίου τον Ιούνιο

Τα περισσότερα χρωστούν ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία

Οριακά μειωμένες, και συγκεκριμένα κατά 9 εκατ. ευρώ, ήταν τον Ιούνιο που πέρασε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, καθώς αυτές διαμορφώθηκαν στο ύψος των 1.686 εκατ. ευρώ από 1.695 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

Οι μεγαλύτερες οφειλές προέρχονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ανέρχονται σε ποσό 594 εκατ. ευρώ (από 602 εκατ. ευρώ τον Μάιο), όπως επίσης και στα νοσοκομεία με ποσό 546 εκατ. ευρώ (από 531 εκατ. ευρώ τον Μάιο). Ειδικά δε για τους ασφαλιστικούς φορείς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ (από 196 εκατ. ευρώ) και των λοιπών φορέων σε 393 εκατ. ευρώ (από 406 εκατ. ευρώ).

Όπως διευκρινίστηκε σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ καταγράφονται σε μεικτή βάση, καθώς στις πρώτες συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις από clawback που δεν έχουν ακόμη συμψηφιστεί και σε εκείνες του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις από rebate και clawback που επίσης δεν έχουν συμψηφιστεί ακόμη.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου ήταν τον Ιούνιο 269 εκατ. ευρώ (από 272 εκατ. ευρώ) και των ΟΤΑ 213 εκατ. ευρώ (από 226 εκατ. ευρώ).

Ακόμη, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν μέσα στον Ιούνιο σε 493 εκατ. ευρώ από 487 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις