Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Εκπρόσωπος Ε.Ε. για ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους” / Η Κομισιόν υποστηρίζει την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπρόσωπος Ε.Ε. για ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους” / Η Κομισιόν υποστηρίζει την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού

Στα “χέρια” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται το ζήτημα της διάταξης για το ασυμβίβαστο των μελών και των στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως σημείωσε χθες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το εν λόγω θέμα συνομίλησαν τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρμόδια επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ. “Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα”, επισήμανε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή “υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού”.

“Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους”, είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021. “Η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και είναι έτοιμη να τους παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη για να εξασφαλίσει την ορθή και ταχεία εφαρμογή της Οδηγίας”, κατέληξε η ίδια εκπρόσωπος.

Στόχος της Οδηγίας αυτής είναι η ενδυνάμωση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού των κρατών-μελών προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές στην εφαρμογή του νόμου και να εξασφαλιστεί έτσι η εύρυθμη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Με την εφαρμογή της διάταξης που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή και που, με αναδρομική ισχύ, προβλέπει πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν μπορούν για τα επόμενα πέντε χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, απομακρύνθηκαν ήδη η πρόεδρός της Βασιλική Θάνου, η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου, καθώς και δύο εισηγητές, ο Ιωάννης Παύλοβιτς και ο Νικόλαος Ζευγώλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL