Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Αθήνα προς ESM: / Αθήνα προς ESM: Δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για φέτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθήνα προς ESM: / Αθήνα προς ESM: Δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για φέτος

Την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για το 2019 μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον εκτελεστικό διευθυντή του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη χθεσινή πρώτη επίσημη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας μας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι δανειστές αποδέχονται περιθώριο αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική υπό την προϋπόθεση ότι "πιάνονται οι στόχοι". Ακόμη, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο και σύντομα θα παρουσιαστεί το κείμενο στους δανειστές. Δεν αλλάζει ο στόχος σε ό,τι αφορά την κατάθεση και την ψήφισή του έως τις 10 Αυγούστου.

Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα γίνουν συζητήσεις, ενώ πολλές εξ αυτών έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Στις τελευταίες περιλαμβάνονται και αλλαγές στη "χρυσή βίζα" αλλά και στο leasing αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Χρήστος Σταϊκούρας και Κλάους Ρέγκλινγκ συμφώνησαν "να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL