Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Διάψευση προσδοκιών για το Ελληνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάψευση προσδοκιών για το Ελληνικό

«Η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης». Τάδε έφη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη προεκλογική ομιλία του στην Πάτρα δεσμευόμενος ότι εντός των πρώτων επτά ημερών θα υπογραφούν και οι δύο υπουργικές αποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Τελικά τα πράγματα φαίνεται ότι είναι λίγο πιο… σύνθετα, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να τα... γυρίζει λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος πως το έργο θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Τώρα, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν, ώστε να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, πρόσφατα οι πρώην υπουργοί Σταθάκης και Φλαμπουράρης είχαν κατηγορήσει ευθέως τον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για συνεργασία με την εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων του ομίλου Λάτση.

Ειδικότερα η ανάληψη του γενικού συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς του Γιάννη Τσακίρη, Νίκο Παπαθανάση και Χρήστο Δήμα για τις προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου.

«Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο, σε συνεργασία πάντα με το πρωθυπουργικό γραφείο, για το ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό» τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση να ξεκινήσει άμεσα το έργο, ωστόσο αναγνώρισε κι εκείνος με τη σειρά του, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει προεκλογικά η Ν.Δ., ότι πρόκειται για ένα «πολυσύνθετο πρότζεκτ».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ένα από τα... επίμαχα αιτήματα της Lamda σημειώνοντας πως θα πρέπει να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και παράλληλα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις απ' το ΣτΕ. Ο ίδιος εκτίμησε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. «Τρέχουμε πάρα πολύ γι’ αυτό και θα το πετύχουμε» σημείωσε.

Νωρίτερα χθες ο Άδ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τα εκκρεμή ζητήματα της επένδυσης απ' τον πρόεδρο του Φορέα της Επένδυσης και δήμαρχο Ελληνικού ενώ προχθές είδε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development.

Γ. Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL