Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Περιβαλλοντική αδειοδότηση του αγωγού αερίου IGI Poseidon
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιβαλλοντική αδειοδότηση του αγωγού αερίου IGI Poseidon

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου IGI Poseidon, το χερσαίο τμήμα (Κήποι Έβρου - Φλωροβούνι Θεσπρωτίας) και συνοδευτικές εγκαταστάσεις προχώρησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των ανωτέρω αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα κατασκευής και λειτουργίας του.

Η τεχνική μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ, θυγατρική του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., η οποία εκπόνησε και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Περιορισμών, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιτυχία έγκρισης σε χρόνο - ρεκόρ, δεδομένου ότι αποτελεί μια σύνθετη, ογκώδη και εμπεριστατωμένη μελέτη, 3.500 σελίδων, που εγκρίθηκε την Παρασκευή 5.7 από το ΥΠΕΝ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Π. Παπασωτηρίου σημείωσε ότι οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην 35ετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που αφενός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και αφετέρου βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison International Holding.

To ελληνικό τμήμα θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 χλμ. από την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού Poseidon, ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδα με το Οτράντο της Ιταλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL