Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Συλλήψεις και προσαγωγές σε αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλήψεις και προσαγωγές σε αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Σε 3 συλλήψεις και σε 102 προσαγωγές κατέληξαν οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε δύο πολυκατοικίες υπό κατάληψη και σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια για ναρκωτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και η 49χρονη που είχε διαφύγει της σύλληψης στην επιχείρηση των λιμενικών την προηγούμενη Πέμπτη.

Η πλειοψηφία ωστόσο των προσαχθέντων είναι πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στις δύο καταλήψεις και οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί κανονικά κ.λπ. Άγνωστο παρέμενε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αν είχαν τελειώσει οι διατυπώσεις και πόσοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τρεις συλλήψεις αφορούσαν την επιχείρηση για ναρκωτικά στο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών και μια 23χρονη γυναίκα, όλοι υπήκοοι Ιορδανίας. Από την έρευνα στο σπίτι, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκαν 1.750 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2.025 ευρώ και τέσσερα κινητά.

Όλ. Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δρα μεθοδικά και με σχέδιο

«Ήταν μία ακόμα επιχείρηση σε συνέχεια προηγούμενης. Σας θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει εξάρθρωση μεγάλης σπείρας στα Εξάρχεια για διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και ναρκωτικών» δήλωσε σχετικά, κατά τη χθεσινή της συνέντευξη στο ρ/σ 247, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι «η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας».

Σε ερώτηση για τον σχολιασμό της αντιπολίτευσης, που ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «προεκλογικής εισόδου στα Εξάρχεια», η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όταν γίνεται επιχείρηση, ψάχνουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι δεν θέλουν να υπάρχει θετική είδηση». Πρόσθεσε δε ότι «η αστυνομία συνεχώς ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της», επαναλαμβάνοντας ότι έχουν προηγηθεί πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε ότι «την ερώτηση για το αν η επιχείρηση προήλθε από εντολή της πολιτικής ηγεσίας την άκουσα και από άλλους συναδέλφους σας και μου κάνει εντύπωση. Διότι η πολιτική ηγεσία δίνει την πολιτική κατεύθυνση και η φυσική ηγεσία έχει το επιχειρησιακό σκέλος και υλοποιεί. Η πολιτική κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ήταν ‘μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα’ και ‘άβατο πουθενά’. Αυτό υλοποιείται. Κάθε μέρα κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν, όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε περίπου μια ανοχή, ή όσοι εκτιμούσαν ότι είναι εύκολος σάκος του μποξ η Ελληνική Αστυνομία για να πουν ότι ‘δεν αφήνετε να κάνει τη δουλειά της’ ή ότι ‘δεν υπάρχει αυτή η διάθεση από την πολιτική ηγεσία’, νομίζω ότι παίρνουν απαντήσεις».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «άβατο δεν υπάρχει γιατί κάθε μέρα επιχειρούν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας και πολύ περισσότερο εμείς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από πού προκύπτει αυτό; Από τα γεγονότα που οι ίδιοι [οι δημοσιογράφοι] βάζετε στα δελτία ειδήσεων».

Η Ν.Δ. με τη σειρά της σχολίασε σε ανακοίνωσή της ότι, «μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε εισαγγελικό λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Η εκκένωση τριών κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL