Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Με ηλεκτρονικό τρόπο η διαχείριση και παρακολούθηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στα Χανιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ηλεκτρονικό τρόπο η διαχείριση και παρακολούθηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στα Χανιά

Η ανάπτυξη του συστήματος, μετά την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών, ανατέθηκε στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος και κρίθηκε επιβεβλημένη έχοντας ως στόχο, όπως αναφέρει η τεχνική έκθεση του έργου, «την αποτελεσματικότερη χρήση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ από τους δικαιούχους, λόγω και της συνεχούς παράνομης κατάληψής τους».

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία θα διασφαλίζει ότι οι σχετικές θέσεις θα είναι διαθέσιμες για αυτοκίνητα που εξυπηρετούν ΑμεΑ.

Παράλληλα, μέσω ενός mobile συστήματος (App) θα πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα των θέσεων. Θα παρέχει τη δυνατότητα για πλοήγηση σε επιλεγμένη θέση ενδιαφέροντος και επαναδρομολόγηση, εφόσον η θέση καλυφθεί από άλλο αυτοκίνητο. Ακόμα, η νέα υπηρεσία θα πιστοποιεί μέσω web συστήματος την κάλυψη θέσης από αυτοκίνητο που εξυπηρετεί ΑμεΑ, θα ειδοποιεί αυτομάτως την Τροχαία και θα ελέγχει το σύνολο της υποδομής. Επιπλέον, θα παρέχει στατιστικά στοιχεία σε θέματα κάλυψης θέσεων αυτοκινήτων ΑμεΑ, (ποσοστό κάλυψης θέσεων - πόση ώρα - ώρες αιχμής - πόσες εναλλαγές, κ.λπ.,) όσο και σε ποσοστά παραβάσεων, με σκοπό την επανατροφοδότηση και βελτίωση του συστήματος.

Στον Δήμο Χανίων έχουν οριοθετηθεί 160 θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL