Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Κώστας Φωτάκης, αν. υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας / Κ. Φωτάκης στην ΑΥΓΗ: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία στον τομέα της ιατρικής ακριβείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Φωτάκης, αν. υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας / Κ. Φωτάκης στην ΑΥΓΗ: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία στον τομέα της ιατρικής ακριβείας

Στο καθήκον αυτό ανταποκρίνονται οι εμβληματικές δράσεις που έχουμε διαμορφώσει στον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ. Η δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία αποτελεί ένα γλαφυρό παράδειγμα. Η Πολιτεία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, συντονίζει και αξιοποιεί την έρευνα στον αναδυόμενο αυτόν επιστημονικό τομέα με βάση το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στη χώρα και στη διασπορά, δημιουργώντας άμεσα τέσσερις μονάδες ιατρικής ακριβείας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έτσι, η χώρα γίνεται έγκαιρα συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στον διεθνή χώρο αντί απλώς να ακολουθεί.

Η διεύρυνση του Δικτύου στη Λάρισα και στα Ιωάννινα για την κάλυψη ολόκληρης της χώρας αποτελεί προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η δημιουργία Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας για κληρονομικά καρδιολογικά νοσήματα με έμφαση στο μεγάλο θέμα του αιφνίδιου θανάτου. Επίσης σχεδιάζεται Δίκτυο για την αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Στόχος είναι, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, να διασφαλιστεί η διαγνωστική επάρκεια και οι δυνατότητες της ιατρικής ακριβείας για την εξατομικευμένη θεραπεία ασθενών να είναι προσβάσιμες από το δημόσιο σύστημα Υγείας προς όφελος όλων των πολιτών.

Η παροχή των υπηρεσιών αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL