Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Επιμένουν να παρουσιάζουν τον Ζακ ως απειλή, θύτη και κατηγορούμενο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένουν να παρουσιάζουν τον Ζακ ως απειλή, θύτη και κατηγορούμενο (Video)

Παρόλο που όλα τα στοιχεία είναι ενάντια εκπρόσωποι αστυνομικών και γνωστοί ακροδεξιοί πολιτευτές επιμένουν στο αρχικό αφήγημα ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπορούσε την ώρα που είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο να ήταν ταυτόχρονα και απειλή.

Ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Πλεύρης είδε μόνο "ένα λάκτισμα των αστυνομικών στο πόδι" αντί για τις απανωτές κλωτσιές στον αιμόφυρτο και πεσμένο Ζακ ενώ αιτιολόγησε πλήρως τη σύλληψη και τις χειροπέδες.

Συνεχίζεται έτσι να τροφοδοτείται το αφήγημα ότι ο Ζακ είναι ο κατηγορούμενος σε αυτή την υπόθεση την ώρα που έχουν όλα τα στοιχεία καταπέσει. Πως αλλιώς θα αποδειχθεί η αθωότητα όλων των εμπλεκομένων έστω και επικοινωνιακά;

Και αφού το αφήγημα με το μαχαίρι -που αρχικά επικαλούνταν οι κατηγορούμενοι για το άγριο λιντσάρισμα του για να αιτιολογήσουν την φονική αυτή πράξη- δεν μπόρεσε να σταθεί αντικαταστάθηκε με το γυαλί που κράτησε στιγμιαία στα χέρια του.

Έτσι ο κ. Πλεύρης είδε τον Ζακ να τρέχει με ένα γυαλί στα χέρια, πραγματική απειλή για τους αστυνομικούς... και ας μην πείθει κανένα. Αναρωτιέται κανείς εύλογα, ακούγοντας τον να "απαγγέλλει" την κατάθεση αστυνομικού, που λίγο αργότερα διάβασε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ. Ενώ ο κ. Μαυροειδάκος επέμεινε ότι "οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους".

Μερίδα των ΜΜΕ και αστυνομία από την αρχή ππροσπάθησαν να παρουσιάσουν αντεστραμμένη την εικόνα ενοχοποιώντας το θύμα και νομιμοποιώντας την αυτοδικία και την αστυνομική βία. Στην ίδια ακροδεξιά και φασίζουσα αυτή τακτική εμμένουν ακόμα και σήμερα σαν να μην έγιναν ποτέ οι τοξικολογικές εξετάσεις, σα να μην υπήρξε το χθεσινό πόρισμα των ιατροδικαστών. 

Κατ. Μπρ.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Κωστόπουλου: Σε ΕΔΕ αναβαθμίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη συμπεριφορά των αστυνομικών

Ο. Γεροβασίλη: Φασίζουσα αντίληψη το πρόσωπο της βίας απέναντι στον αδύναμο

Ο θάνατος του Ζακ προήλθε από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω πολλαπλών τραυμάτων σύμφωνα με το πόρισμα (photo)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL